Owner Post Them Follow Dash



MissInsekiyo
MissInsekiyo;

Bonjour!


Hello and welcome to my blog
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back :).
Klik!Klik!

kalau klik please tunggu sampai loading TQ :)
History

Followers

follow me and i will follow you back. happy blogwalking friends :)


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Edited : Azrina
Best viewed in Mozilla and Google Chrome

KERJA? PART-TIME ? WHAT DE ?


Kerja? Apakah? Dulu sebelum SPM beriya-riya lah nak cari kerja lepas SPM. Lepas SPM pulak gedik-gedik pulak nak ambik lesen motor. So postpone la plak cari kerja tu. Cadang nak ambik lepas dapat L.
Lepas dapat L teghuiihh ceq pi cari kerja dengan lesen first ceqhttp://matcuoi.com*tibe2 utagha* Tapi tak dapat http://matcuoi.com.
Alorh..bajet macam banyak je mintak nye 
  Yela2..OK aku mintak 2 je 
Ceit..Mintak kat mana?
Kedai Dobi n secret recipe
Nak kerja yang standard2 je 
So what?

Hahaha..ok2 aku bukan nya nak kerja standard je tapi aku tak tahu nak minta kerja kat kedai lain *malu sebenarnya* http://matcuoi.com.  Ceit cekadak hang malu. Kalau malu balik rumah tanam anggur je la. Hurm...
Lepas tu nak tunggu P pulak baru nak cari kerja dengan jaya nya. Tapi habuk pun tak dak. Mak ayah kata "TAK PAYAH KERJA LA, LAGI BERAPA BULAN JE PUN". Semangat terus down mase tu http://matcuoi.com.


So tadi tiba-tiba ex-roomates aku si Shafieqah tu cerita pasal kerja baru dia. Jadi sales assistant kat Parkson Kajang bahagian electrical department *kalau x silap la*. Kalau berminat pergi la usha-usha die. Hahaha.. Sembang pasal gaji, cuti, crush bla bla bla.. Aku pun jadi jeles tak tentu arah. *Tu yang release jeles kat sini ni..haha*

Perasaan nak cari kerja esok membuak-buak secara tiba-tiba. Yela orang lain dok kerja dapat duit berkepuk-kepuk, aku dok rumah goyang perut, tambah lemak berkilo-kilo http://matcuoi.com. Mane boleh macam ni. Aku pun nak jugak memajukan diri sendiri demi keluarga, masyarkat dan juga negara. OK Azrina stop it! Mula dah la melalut hang tu..

So esok nak bincang dengan mak nak pasal nak cari kerja esok. Aku bukan nak kerja sebab aku jeles dengan rezeki orang ke ape, aku happy giloss kawan-kawan aku dapat income, rezeki melimpah ruah. Aku nak kerja sebab aku nak tambah duit poket sebelum masuk universiti ni. Kat uni nak kena banyak pakai duit. Kalau harap kat duit mak bapak je susah la macam tu kan? Biasiswa MARA pun tak confirm dapat ke tak even aku anak mara sebelum ni. Harap-harap dapat la.

Kalau ada rezeki InsyaAllah dapat. Doakan kite dapat kerja cepat-cepat tau? Hehehttp://matcuoi.com .