Owner Post Them Follow Dash



MissInsekiyo
MissInsekiyo;

Bonjour!


Hello and welcome to my blog
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back :).
Klik!Klik!

kalau klik please tunggu sampai loading TQ :)
History

Followers

follow me and i will follow you back. happy blogwalking friends :)


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Edited : Azrina
Best viewed in Mozilla and Google Chrome

Failed JPJ !!! STRESSSS *gary style*





Uwaaaaaa!!! Sedihnya. Frustnya. Lagi frust daripada putus cinta. Ujian JPJ aku jahanam 


http://matcuoi.com .  Ini semua angkara TITI 7 saat tu. Ceit, aku yang salah titi yang dipersalahkan. Hahaha. Kesian titi. 

OK nak cerita sikit la pasal ujian jpj B2 ni walaupun aku tak lulus kan..haha. Ujian JPJ untuk kenderaan B2 ada 2 bahagian iaitu:


  • Bahagian 2
  • Bahagian 3
Hah?? mana bahagian 1 kann? Entah. Aku pun tak tau http://matcuoi.com hehehe.. 


BAHAGIAN 2:
  • TITI - Ok titi ni kira-kira dalam 7 atau 8 meter. Dan untuk melepasi bahagian titi ni calon kena stay kat titi tu selama 7 saat dan keatas. Cara kira dia satu ribu satu, satu ribu dua, satu ribu tiga,..... Titi ni la yang selalu calon tak lepas. Termasuk la aku kan?http://matcuoi.com Eeeee..malu nya kiteee.. Ok2 lupa kan.

  • KON- Hah yang ni pun susah jugak. Kalau bagi lelaki maybe senang tapi tadi yang perempuan ramai yang terkandas kat sini. Kat bahagian ni ada 7 kon dan calon mesti melalui halangan kon ini dengan zig zag. Dan kaki x boleh sentuh tanah, kena kon or langgar benteng. Aku jatuh kaki pun sebab kadang-kadang bawa slow sangat. So bawa lah dengan kelajuan yang sederhana http://matcuoi.com.


  • BREK KECEMASAN-OK aku suka bab ni sebab bila brek tu ada bunyi macam drift . Bab ni kita kena guna gear 3. Bawa laju-laju sampai kat garisan tutup minyak-tekan brek kaki-tekan brek tangan. Dan yang paling penting yang selalu orang silap ialah turun kaki kiri dan kaki kanan kat atas brek. Ingat tau adik2 hehe http://matcuoi.com .

  • PUSINGAN 8-Hah yang ni yang paling senang aku rasa. Just jalan macam biasa. Guna gear 2 atau 3. Ikut selesa tapi aku better guna gear 2 kot senang nak handle. Bawa ikut laluan 8 tu dengan satu setengah pusingan. Jangan lebih-lebih nanti wa potong lu punya markah http://matcuoi.com  hehehe main-main saja. 

  • SELEKOH TAJAM-Yang ni pun senang. Jalan je jangan langar benteng sudah dan jatuh kaki. Lagi satu masa berhenti (bagi isyarat berhenti) pastikan di line putih and mcm biase jatuh kaki kiri. TAMAT.

BAHAGIAN 3: -LITAR

Mula-mula terdapat 9 perkara yang kena buat n kena ingat sebelum memulakan perjalanan.

1.Kaki kanan atas pemijak
2.Kemaskan tali keladar
3.Periksa lampu depan dan belakang
4.Periksa lampu isyarat kiri kanan (depan belakang)
5.Betulkan cermin sisi
6.Masuk gear
7.Depa tangan KANAN dan pandang belakang
8.Hon
9.Jalan 

Rasa nya tu je la. Yang lain nanti korang belajar dengan cikgu korang eh.. http://matcuoi.com 

p/s: aku still frust sbb failed  http://matcuoi.com harap 4 mac ni pass.