Owner Post Them Follow Dash



MissInsekiyo
MissInsekiyo;

Bonjour!


Hello and welcome to my blog
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back :).
Klik!Klik!

kalau klik please tunggu sampai loading TQ :)
History

Followers

follow me and i will follow you back. happy blogwalking friends :)


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Edited : Azrina
Best viewed in Mozilla and Google Chrome

Melepas da ~

                          Haish ! Malam ni ada tuisyen daa.. Dah la kelas biology dengan chemistry. Memang dua-II subjek tu aku 'terer' pon. 

                          Masalah ni berpunca kerana TAK ADA SAPA NAK HANTAR AKU. Hmmm..... nasib badan daa.. Hal ini demikian kerana (tu diaa..ayat skema dia) , ayah titew (buat muncung sikit) gi Selangor. Main Petanque la apa lagi. Hah ? Tak tau petanque tu apa?

                          Ok daripada pengetahuan saya la kan petanque tu ialah sejenis permainan. Ada orang kata petanque ni bowling padang. Tapi petanque dengan bowling padang ni tak sama tau wahai adik-II (hehe) . Sebab petanque ni dia main kat gelanggang yang berpasir+batu-II kecik dan bowling padang ni pulak main kat padang la kan (nama pun bowling PADANG). Mengikut observation saya petanque ni boleh dikatakan combination between GULI + BOWLING. 



                           Sebab apa saya kata dia lebih kurang dengan Guli? Ini kerana bila kita nak tau team yang mana dapat skor ialah dengan melihat bola team mana yang lebih dekat dengan satu bola kecik ni yang diberi nama 'jack' dan strategik untuk menang ialah kita kena 'halau' bola team lawan yang paling dekat dengan jack tu dengan menuju nya. Hah ! nampak tak? Kan sama dengan main guli kan? 


Untuk maklumat lebih lanjut mengenai petanque klik sini.