Owner Post Them Follow Dash



MissInsekiyo
MissInsekiyo;

Bonjour!


Hello and welcome to my blog
I pour my heart and thoughts here
Pardon my words

Tagboard

⊰HOVER ME!⊱
Please do not spam my cbox. Please put your blog link so I can visit you back :).
Klik!Klik!

kalau klik please tunggu sampai loading TQ :)
History

Followers

follow me and i will follow you back. happy blogwalking friends :)


Skins by: IlliShuhada
Basecode : PikaChan
Edited : Azrina
Best viewed in Mozilla and Google Chrome

Lu bikin wa susah ma!


huhuhu..apakah cerita kali ni. budak lepasan spm tak lain dan tak bukan mesti lah pasal sambung belajar.

6 April hari tu aku n pikah pakat gi isi unikl (Universiti Kuala Lumpur). Entah tiba-tiba gedik nak isi unikl padahal tak minat apa pun. Hahaha.. So aku letak first choice Dip. in Pharmacy (Unikl RCMP). Second choice Dip. in Radiography (Unikl RCMP). 3rd choice pulak Dip. Chemical Engineering in Food (Unikl Micet). OK 3 je. Tak payah lebih-lebih. Haha.. Aku minta ni sebab aku rasa macam syok je study dekat-dekat. Unikl RCMP tu kat ipoh je. Tak sampai sejam dah sampai. Lulz..nampak tak keseriusan aku apply unikl ni. Haha.

Ce..target dapat farmasi sebab sampai termimpi dapat farmasi unikl. Rupa-rupanya hampehhhh kau. Aku dapat Diploma in Radiography http://matcuoi.com. Sedih ooo kalau tak dapat apa yang kita nak dan kita konfiden gilosss yang kita akan dapat benda tu. Oh ye! Pikah dapat Diploma in Pharmacy.
nampak tak? ni yg paling besor ak buat. muehehe


Dan aku macam http://matcuoi.com "weeiiiii !!! kenape aku tak dapat farmasi !!

Maka aku pun bangun dari mimpi yg lena bahawasanya chemist aku B+ je. Pikah kimia dia A. Apalah nasib http://matcuoi.com.

"Ala Azrina wat relek sudah. Macam kau nak sangat course tu kan? Kau nak farmasi sebab kau nak mimpi kau jadi kenyataan je kan? HAHAHAHA http://matcuoi.com."

Lepas tu aku pun 'khabar'kan kepada semua rakyat jelata bahawa aku dapat course radiography. Mak ayah, kak nyah, WeChatter dan tak lupa juga kepada Facebooker. Bhahaha. Kaki social networt betul. Tapi sekarang twitter makin di anak tiri kan. Sian burung biru aku.

Masa tu dalam otak aku fikir.....

"Juru X-ray demand ke sekarang ni?" http://matcuoi.com. Nak terima ke tak?

N then tanya kat kak Raja Farah Azian. She is a student from unikl RCMP in pharmacy. Kak Farah pun tak tau sangat pasal radiografi ni. Tapi kak farah banyak juga tolong jawab soalan-soalan aku pasal unikl ni. Anyway thanks kak farah http://matcuoi.com.

Lepas tu tanya kak wechat group bilik P308. Wani kata juru x-ray demand sekarang. Aku pun ouhhh ok. Kat facebook pulak Aqilla cakap yang juru x-ray demand jugak. Tapi yang paling senang dapat yang lepasan diploma. Kalau lepasan degree susah sebab gaji banyak. Hahaha.

And aku jugak ada tanya zul. OK sape zul? Zul tu pakwe pikah. Haha..aku tanya sebab mak dia nurse so aku assume yang dia maybe tahu. Tapi tibe dia cakap "Mane ada demand". N aku macam what??? OK abaikan.


Lepas maghrib tanya call Kak Nyah. Sebelum call aku cakap macam ni dalam hati *apa-apa yang kak nyah cakap aku ikut* .

Aku: kak nyah, orang dapat diploma radiografi !
K.nyah: Radio apa pulak tu?
Aku: *Blur la pulak akak aku ni* Ala yang juru x-ray tu la. Kat unikl.
K.nyah: Ala tak payah la. Swasta kan? Tunggu asasi UPU la nanti.
Aku: Tapi tu ada loan mara.
K.nyah: Ala tak pe. Tunggu asasi je nanti.
Aku: Asasi orang mintak 2 je.
K.nyah: Ala tak pe. Masuk universiti kerajaan nanti senang minta kerja kerajaan. Nanti ada gamma beta. chromosome ape2 kamu tertukor nanti macam mane?
Aku: Oh oke2..yela2.. *dengar je pasal fizik aku kecut* haha

Yeah!!!! akhirnya aku bukan dalam dilema lagi. Tolak k tolak. Hahaha http://matcuoi.com.

Rupa-rupa nya ada lagi dalam dilema. Pikah n wana pun dalam dilema. Oh ye wana dapat Diploma in Food and Technology kat Unikl Micet, Melaka. Dia tak nak pergi sebab ada classmates dia dulu kat Micet. Budak laki tu suka kacau dia dulu. Hahaha. Mira pulak memang dah lama dah dapat offer foundation science n technology kat kolej mara kuala nerang.And mira terima dah pun. Lepas foundation ni mira cadang nak sambung degree kat Micet so, mira pun pujuk-pujuk wana masuk micet. Tapi tak tahu la ya apa yang terjadi lepas tu.

from up to down: pikah um, anis, wana, azrina,
wani, pikah, mira, zue, sue


Lepas-lepas decide tu aku fokus balik apa yang aku nak sebelum ni. Aku nak jadi VET ok vet. Not veet. Haha. atau pun bahasa baku nya DOKTOR HAIWAN and bila sampai ke kelantan jadi DOKTOR NATE. Haha..Ke manakah semua Law of Atrraction aku? Sape tak tahu ape itu law of attraction sila lah google nye, youtube pun ada jugak. OK pulih kan balik law of attraction. Cehhh..poyosss..

Aku sangat sedih bila orang pandang rendah dengan karier Doktor Haiwan ni. Seriously cakap. Kalau aku cakap aku nak jadi doktor haiwan ada je orang nak gelak n cakap "tak ade kerja lain ke?" Kenapa? Hina sangat kerja ni. Sebab apa? Sebab kena pegang , pegang http://matcuoi.com semua tu? Oh man!! come on la. ni fardu kifayah k fardu kifayah. Tak kan sebab benda kecil macam tu korang pandang jijik kat vet. Boleh samak k. Samak. Tak salah nak menuntut ilmu kan? Hahaha ok chillax2 http://matcuoi.com..

Hmmm...nak labun ape lagi ek? tak ade dah kot. Nak tidor. OK sori kalau menyampah ke boring ke apa sebab aku tulis blog pun sebab nak lepas stress jeee.HOHOHO http://matcuoi.com

wish to be a vet